تبلیغات X
سفارش بک لینک
آموزش ارز دیجیتال
ابزار تادیومی
خرید بک لینک قوی
صرافی ارز دیجیتال
خرید تتر
خدمات سئو سایت
چاپ ساک دستی پارچه ای
چاپخانه قزوین
استارتاپ
آموزش خلبانی a>
طراحی سایت در قزوین
چاپ ماهان >
دزدگیر هایکویژن
دزدگیر هایکویژن
هوش مصنوعی فارسی
تابلو دکوراتیو
حفاظ شاخ گوزنی
درب آکاردئونی
درب فرفورژه
حفاظ پنجره
راه اندازی طلافروشی


تولید محصولات بازیافتی | پرک بازیافتی | گرانول بازیافتی - معرفی اهمیت بازیافت s

تولید محصولات بازیافتی | پرک بازیافتی | گرانول بازیافتی - معرفی اهمیت بازیافت

موضوعات
Category

کدهای اختصاصی
Code

کدهای اختصاصی
Site Statistics

» بازديد امروز : 12816
» بازديد ديروز : 81
» افراد آنلاين : 1
» بازديد ماه : 12896
» بازديد سال : 12815
» بازديد کل : 13239
» اعضا : 0
» مطالب : 30

معرفی اهمیت بازیافت


تاریخ انتشار پست : 1398/12/21 بازدید : 490

مراحل و روش های بازیافت مواد پلاستیکی

امروزه با توجه به مصرف گسترده و رو به رشد مواد پلاستیکی و استفاده از انواع پلاستیک ها، بازیافت مواد پلاستیکی اهمیت فراوانی داشته و به روش های گوناگونی انجام می گیرد. بازیافت مواد پلیمری تشکیل دهنده پلاستیک ها با توجه به جنس، رنگ و نوع پلیمر دارای مراحل مختلفی بوده و بسته به نوع پلیمر سازنده پلاستیک به اشکال مختلفی انجام می گیرد. در این مقاله با مراحل مختلف بازیافت پسماندها و مواد پلاستیکی مختلف آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

بازیافت مواد پلاستیکی

پلیمرهای سازنده مواد پلاستیکی

امروزه صنعت پلاستیک، یکی از گسترده ترین و پیشرفته ترین صنایع مدرن جهانی به شمار می آید. پلاستیک تولید شده در کارخانجات متفاوت، کاربردهای مختلفی داشته و بسته به استفاده آن در انواع متنوعی تولید می گردد. بسته بندی ها، ظروف مخصوص پخش، ظروف مختلف آشپزخانه، برخی از تجهیزات دندانپزشکی و لوازم پزشکی از جمله کاربردهای پیشرفته و بسیار گسترده استفاده از مواد پلاستیکی می باشند. امروزه در سراسر جهان بیش از 10000 نوع پلاستیک مصرفی فرموله، تهیه و در موارد بسیار متفاوت مورد استفاده قرار داده می شود.

پلیمرها ترکیبات تشکیل دهنده اصلی پلاستیک ها بوده که از سنتز نفت، گاز و ذغال سنگ بدست آمده و در ترکیب با عناصری مانند کربن، نیتروژن، گوگرد و کلر به شکل پلاستیک در می آیند. متاسفانه محصولات پلاستیکی تا سالیان سال در طبیعت باقی مانده و به دلیل تجزیه ناپذیری طولانی مدت به محیط زیست آسیب می رسانند، از این رو بازیافت مواد پلاستیکی و فرآورده های پلاستیکی اهمیت فراوانی داشته و به روش های متفاوتی انجام خواهد گرفت. این بازیافت، شامل حال برخی از مواد پلاستیکی نشده و بسته به مواد تشکیل دهنده پلاستیک بازیافتی از نوعی به نوع دیگر متفاوت می باشد.

اهمیت بازیافت مواد پلاستیکی

بازیافت مواد پلاستیکی اهمیت بسیار زیادی داشته و از هدر رفتن مواد سوختی مانند نفت و گاز و پلیمرهای صنعتی، پیشگیری می نماید. بازیافت، از باقی ماندن ترکیبات پلاستیکی در محیط زیست ممانعت نموده و از آلودگی محیط زیست جلوگیری می نماید. یکی دیگر از فواید بازیافت مواد پلاستیکی، استفاده و کاربرد مجدد این مواد در صنایع مختلف مواد غذایی، دارویی و پزشکی می باشد. به همین خاطر توصیه می شود زباله های پلاستیکی مصرفی در منازل و سایر مکان ها را جداسازی نموده و به باجه های بازیافت مواد پلاستیکی تحویل دهید.

مراحل بازیافت

مراحل بازیافت مواد پلاستیکی

به شکل کلی به منظور بازیافت مواد پلاستیکی مختلف، سه مرحله طی می گردد که عبارت اند از:

  • بازیافت مکانیکی
  • بازیافت شیمیایی
  • بازیافت انرژی

با توجه به تجهیزات و ابزارآلات مورد نیاز، بازیافت مواد پلاستیکی در مراحل مختلف انجام گرفته و دو مرحله بازیافت شیمیایی و انرژی به دلیل پیشرفته تر بودن و احتیاج به تجهیزات مدرن تر، در کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی انجام گرفته و تنها مرحله اول، یعنی بازیافت شیمیایی در کارخانجات بازیافت ایران قابل انجام است.

دسته بندی پلاستیک های بازیافتی

با اینکه تمامی مواد پلاستیکی به شکل یکسان و کلی از سطح شهر جمع آوری می گردند، اما باید توجه داشت که هر یک از پلاستیک ها با توجه به جنس، مواد پلیمری و رنگ داخل آنها، مرحله خاصی از فرآیند بازیافت را سپری نموده و به منظور تولید مواد جدید خاصی در نظر گرفته می شوند. از این رو مرحله جداسازی و طبقه بندی مواد پلاستیکی اهمیت بسیار زیادی داشته و احتیاج به صبر، تخصص و الگوی جداسازی خواهد داشت. متاسفانه در ایران به دلیل عدم فرهنگ سازی موثر و همگانی، بخش اعظمی از وقت کارخانجات بازیافت مواد پلاستیکی صرف جداسازی و طبقه بندی مواد پلاستیکی از ضایعات دیگر می گردد.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و صنایع مختلف، دستگاه های بازیافت مواد مختلف پلاستیکی در انواع متفاوتی تولید گردیده و در اختیار کارخانجات بازیافت قرار داده می شوند. این دستگاه ها بسته به امکانات و توانایی بازیافت، دارای قیمت های متفاوتی بوده و در صورت اتوماتیک بودن، احتیاج به پرداخت هزینه های بسیار زیادی خواهند داشت. توصیه می شود افراد تازه کار از تهیه دستگاه های گران قیمت اجتناب نموده و تا قطعی شدن و پیشرفت اولیه در کار از دستگاه های مبتدی و دستی استفاده نمایند.

بازیافت مواد

مراحل بازیافت مواد و تجهیزات پلاستیکی

  • جداسازی و طبقه بندی مواد و وسایل پلاستیکی
  • جداسازی و در نظر گرفتن رنگ های مورد استفاده در مواد پلاستیکی
  • پاکسازی و شستشوی اولیه مواد
  • آسیاب کردن مواد پلاستیکی با دستگاه های متفاوت و درجات مختلفی از اندازه ها
  • مرحله شستشو، این مرحله وسعت بسیار زیادی داشته و معمولا با آب سرد انجام می گیرد، در این مرحله علاوه بر اینکه ذرات ریز و خرد شده شسته شده و غربال می گردند، چسب ها و مواد صنعتی به کار رفته در ترکیب مواد پلاستیکی نیز پاک خواهند شد. البته باید اشاره نمود برخی از پلاستیک ها که با مواد پلیمری خاصی تولید می گردند، احتیاج به پاکسازی و شستشو با آب داغ و یا گرم داشته و به منظور پاکسازی با آب گرم شسته می شوند.
  • در این مرحله، پس از شستشوهای مختلف، مرحله آبگیری انجام شده و آب از مواد پلاستیکی خارج می گردد.
  • مرحله خشک سازی یکی دیگر از مراحل بسیار مهم در پروسه بازیافت مواد پلاستیکی است.
  • در مرحله آخر، گرانول ها تولید شده و به عنوان مواد خام و اولیه در بسته بندی های مختلف در اختیار کارخانجات تولید مواد پلاستیکی قرار داده می شود.

امروزه با توجه به گسترش بسته بندی و صنعتی شدن مواد خوراکی و مصرفی، استفاده از پلاستیک ها و انواع مختلف آنها افزایش چشمگیری یافته و بخش اعظمی از زباله های روزانه افراد را به خود اختصاص می دهند، از این رو راه اندازی و تاسیس کارخانجات و مراکز بازیافت مواد پلاستیکی سوددهی بسیار بالایی داشته و در صورت داشتن سرمایه اولیه متوسط می توان به میزان سوددهی و توسعه بخشی بسیار زیادی در این حیطه دست یافت.

گرانول بازیافتی

دستگاه های بازیافت پلاستیک

امروزه با افزایش مصرف وسایل و مواد پلاستیکی، استقبال از راه اندازی و تاسیس کارخانجات و مراکز بازیافت پلاستیک نیز افزایش یافته و از این رو بسیاری از کارخانجات داخلی، اقدام به تولید و ساخت دستگاه های مدرن با امکانات عالی نموده اند. دستگاه های مورد استفاده در بازیافت مواد پلاستیکی انواع متفاوتی داشته و بسته به امکانات و تجهیزات به کار رفته در دستگاه، دارای قیمت های متفاوتی می باشند. آنچه که در انتخاب و خرید دستگاه های بازیافت پلاستیک اهمیت فراوان داشته، در مرحله نخست نوع خروجی حاصل شده از دستگاه و در مرحله دوم، میزان حجم ظرفیت جاگیری دستگاه می باشد.

دستگاه های مختلف معمولا دارای دو نوع خروجی، گرانول و کلوخه بوده و دستگاه های کلوخه ساز دارای قیمت های پایین تری بوده و برای شروع کار در افراد مبتدی بسیار مناسب می باشند. ظرفیت تولید خروجی در دستگاه ها یک فاکتور بسیار مهم در انتخاب نوع دستگاه بازیافت بوده و افزایش ظرفیت دستگاه، تاثیر مستقیم و به سزایی بر قیمت خرید دستگاه ها خواهد داشت. برخی از کارخانجات و مراکز بازیافت مواد پلاستیکی که بازیافت نوع خاص و تخصصی تری از پلیمرهای سازنده پلاستیک را انجام می دهند، احتیاج به دستگاه های پیشرفته و مدرن تر داشته و هزینه های بیشتری را بدین منظور پرداخت خواهند نمود.

بازیافت مواد پلاستیکی

نظرات
نظرات مرتبط با این پست
نام :
ایمیل :
وب سايت :
کد تاييد :        
متن دیدگاه :

تمامی حقوق برای نویسنده محفوظ میباشد