تولید محصولات بازیافتی | پرک بازیافتی | گرانول بازیافتی - آرشیو 1398/10

موضوعات
Category

کدهای اختصاصی
Code

کدهای اختصاصی
Site Statistics

» بازديد امروز : 12816
» بازديد ديروز : 81
» افراد آنلاين : 1
» بازديد ماه : 12896
» بازديد سال : 12815
» بازديد کل : 13239
» اعضا : 0
» مطالب : 30

آشنایی با خط تولید گرانول


تاریخ انتشار پست : 1398/10/4 بازدید : 254
گرانول چیست؟
برای تولید هر محصولی در صنعت نیاز به خرید مواد اولیه وجود دارد که قیمت آن مواد اولیه تاثیر بسیار زیادی در قیمت تمام شده محصول نهایی دارد. از این رو استفاده از موادی که بتواند هزینه مواد اولیه را کاهش دهد، برای مدیران صنایع اهمیت زیادی دارد. گرانول بازیافتی ماده ای است که استفاده از آن می تواند هزینه های تولید محصولات تازه و نو را تا حد زیادی کاهش دهد. گرانول در واقع نوعی ساختار بوده که در پلیمرها وجود دارد و در تولید محصولات پلاستیکی به شدت مورد استفاده قرار می گیرد. حال اگر مواد پلاستیکی بعد از مصرف مجدد بازیافت شوند، می توان از آنها گرانول بازیافتی تولید و برای تولید محصولات پلاستیکی جدید استفاده کرد. این گرانول ها به جهت بازیافتی بودن، هزینه خیلی کمتری در مقایسه با مواد اولیه نو دارند و به همین دلیل به شدت مورد توجه صنایع گوناگون قرار گرفته اند. در همین راستا در این مقاله به بررسی بیشتر گرانول های بازیافتی، مانند خرید و فروش و سایر مزایای استفاده از آن پرداخته ایم.
گرانول چیست
منظور از گرانول چیست؟
گرانول به نوعی از ساختار موجود در پلیمرها گفته می شود که اغلب برای تولید مواد پلاستیکی مورد استفاده قرار می گیرد. به عبارت دیگر گرانول ها با ساختار دانه دانه ای که دارند، در تولید مواد گوناگونی به کار می روند و این قابلیت را دارند که برای تولید هر ماده ای به اشکال گوناگونی درآیند.
گرانول ها در صنعت کاربردهای زیادی دارند که یکی از مهمترین و در واقع اصلی کاربرد آنها، استفاده مجدد از ضایعات پلاستیکی می باشد به عبارت دیگر گرانول ها این امکان را فراهم می کنند تا بتوان از مواد ضایعاتی، محصولات تازه و نو را تولید نمود.
خرید گرانول
مزایای گرانول ها
بخش قابل توجهی از زباله های موجود در جهان، مربوط به زباله های پلاستیکی می باشد که در بین آنها لاستیک های فرسوده خودروها بیشتر از هرچیز دیگری به چشم می خورد. میزان ضایعات لاستیک های خودرو ها به قدری زیاد است که حجمی نزدیک به چند هزار تن دارند که وجود آنها به طبیعت آسیب های زیادی وارد می کند. گرانول ها با استفاده از این ضایعات پلاستیکی، نه تنها مشکلات محیط زیست را کاهش می دهند، بلکه باعث صرفه جویی در هزینه های تامین مواد اولیه برای تولید محصولات صنعتی می شوند.
مزایای بسیار زیاد گرانول ها سبب شده است که شرکت های زیادی در دنیا به وجود آیند تا با بهره گیری از تکنیک های ساخت گرانول، اقدام به تولید و فروش گرانول بازیافتی نمایند. علاوه بر این از آنجایی که استفاده از گرانول بازیافتی، هزینه های تمام شده محصولات را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد، خرید گرانول بازیافتی روز به روز در حال افزایش می باشد.
گرانول بازیافتی
روش های تولید انواع گرانول بازیافتی
به طور کلی گرانول ها در 2 روش گوناگون تولید می شوند که این روش ها به شرح ذیل می باشند:
خطوط تولید گرانول رشته ای: در این روش، ضایعات پلاستیکی ابتدا در دستگاهی به نام دستگاه «اکسترودر» ذوب شده و بعد از آن از صافی های فلزی عبور داده می شوند تا شکل رشته ای به خود بگیرند. این پلاستیک های رشته ای بعد از فرایند طی شده از یک استخر آب عبور داده شده تا به داخل یک دستگاه آسیاب کوچک وارد شوند. سپس این رشته ها تکه تکه و بعد خشک می شوند. ساخت ماشین آلات مورد نیاز برای تولید گرانول های رشته ای ساده بوده و به همین دلیل در ایران بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. گرانول بازیافتی تولید شده در این روش، هیچ شباهتی به گرانول های مواد اولیه مورد نیاز برای تولید محصولات نو ندارد و از گوشه های تیز و همچنین خرده های پلاستیکی برخوردار می باشد. خطوط تولید گرانول خشک: در این روش به جای اینکه پلاستیک های ذوب شده در دستگاه اکسترودر به شکل رشته ای درآیند، به همان شکل مذاب و به کمک تیغه هایی به سرعت برش خورده و توسط یک کنده به طور همزمان مکیده و در طی عبور از مسیرهای لوله ای سرد و خشک خواهد شد. ضایعات پلاستیکی خشک شده در این مرحله به یک مخزن بسیار بزرگی وارد می شود و در آنجا دچار افت فشار می شوند. در طی این فرایند، گرانول های سنگین تر به پایین مخزن رفته و هوا از بالای مخزن خارج می شود.
فروش گرانول
گرانول بازیافتی چیست؟
یکی از پرمصرف ترین پلاستیک های موجود در جهان، پلیمر پی وی سی می باشد. مصرف بالای این پلاستیک سبب شده است که سهم بسیار زیادی از ضایعات پلاستیکی متعلق به این پلیمر باشد. دلیل پرکاربرد بودن این پلیمر، هزینه مناسب، ویژگی های فیزیکی و شیمیایی بسیار مناسب آن می باشد. اگر این پلاستیک ویژگی های فیزیکی و شیمیایی بسیار خوبی دارد، اما ضایعات آن می تواند آسیب های جدی به طبیعت وارد کند.
گرانول هایی که از پی وی سی به دست می آیند، هزینه خیلی کمتری نسبت به گرانول های دست اول دارند و از آنجایی که در بسیاری از صنایع بازیافتی بودن و یا نبودن گرانول ها اهمیت چندانی ندارد، گرانول های بازیافتی به دلیل داشتن هزینه های کمتر، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
چه عواملی بر کیفیت گرانول بازیافتی تاثیر دارد؟
اگرچه همانطور که گفته شده صنایع زیادی وجود دارند که بازیافتی بودن و یا نبودن گرانول ها تاثیر چندانی بر کیفیت محصول نهایی ندارد، اما عواملی وجود دارد که باعث بالا رفتن کیفیت گرانول بازیافتی و به تبع آن محصول نهایی می شود.
از عوامل مهمی که بر کیفیت گرانول بازیافتی اثر می گذارد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
کیفیت مواد اولیه ای که به دستگاه گرانول ساز وارد می شود. ابعاد و شکل ذرات تشکیل دهنده گرانول ها ویژگی های دستگاه گرانول ساز شرایط فرایندی دستگاه گرانول ساز میزان رطوبتی که در دستگاه گرانول ساز وجود دارد. آشنایی با دستگاه گرانول ساز
همانطور که در این مقاله مشاهده کردید برای تولید گرانول های بازیافتی، باید از دستگاه گرانول ساز استفاده شود. به همین دلیل در اینجا می خواهیم شما را تا حدودی با این دستگاه آشنا کنیم.
این دستگاه، همانطور که از عنوانش مشخص میباشد، از پلاستیک های مختلف و با اشکال گوناگون، گرانول ایجاد می کند. ساختار و ویژگی دستگاه های تولید کننده مواد پلاستیکی نو به گونه ایست که مواد اولیه آنها برای استفاده در قالب های گوناگون تولیدی، حتماً باید ساختار ساچمه ای و گرانولی شکل داشته باشند و به همین دلیل است که همواره تاکید می شود که ضایعات پلاستیکی مورد استفاده برای تولید محصولات نو، به شکل گرانول در آیند. البته ناگفته نماند که این موضوع تنها مربوط به ضایعات پلاستیکی نمی شود، بلکه مواد اولیه نو و دست اولی که برای تولید محصولات پلاستیکی به کار می رود نیز باید به کمک دستگاه های گرانول ساز به شل گرانول در آیند.
استفاده از دستگاه گرانول ساز برای ساخت گرانول های ضایعاتی این مزیت را دارد که آن دسته از موادی که شکل های ناهمگون دارند نیز از شکل های مناسبی برای استفاده از در قالب های تولید محصولات پلاستیکی به کار بروند.
دسته : ,
برچست ها :
تمامی حقوق برای نویسنده محفوظ میباشد